All About Cats

Ομιλητές

Γαρυφαλάκης Μάνος
Brand Manager PURINA Gourmet

Απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Σουηδία, με 8 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τροφίμων. Είναι κηδεμόνας μιας γάτας 2 χρονών, της Felicia που μέχρι πριν λίγους μήνες ζούσε στα στενά του Παλαιού Φαλήρου. 

Γκανά Θωμαή
Κτηνίατρος, MSc Marketing

Η Θωμαή Γκανά είναι κτηνίατρος και αποφοίτησε το 2013 από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση της στην Βιέννη και εργάστηκε για 3 χρόνια ως κλινική κτηνίατρος και για 2 χρόνια ως Υπεύθυνη Επιστημονικής Ενημέρωσης σε πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, στον τομέα των κτηνιατρικών φαρμάκων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Marketing, στο ALBA Graduate Business School και ταυτόχρονα είναι συν ιδρύτρια ενός site συμβουλευτικής κτηνιατρικής επιχειρηματικότητας. Πλέον εργάζεται στη Nestle Purina ως Κτηνίατρος και Υπεύθυνη Επιστημονικής Ενημέρωσης. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς και της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος. Είναι κηδεμόνας ενός 9χρονου Labrador Retriever, με το οποίο ταξιδεύουν παντού μαζί.»

Γκόλφης Νίκος
Κτηνίατρος – Ομοιοπαθητικός

Ο ομοιοπαθητικός κτηνίατρος Νίκος Γκόλφης ακολουθεί εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας βοηθώντας τα κατοικίδια να ξαναβρούν την σωματική και ψυχική τους υγεία. Eξασκεί την ομοιοπαθητική για ζώα εδώ και 25 χρόνια έχοντας διαπιστώσει, όπως λέει ο ίδιος, την μεγάλη αποτελεσματικότητα της. Δεν είχε από την αρχή της καριέρας του, καλή σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους και τα ζώα η κλασσική ιατρική και μέσα από μια διεργασία προσωπικής αναζήτησης κατέληξε ότι η ομοιοπαθητική ταίριαζε καλύτερα στην δική του ιδιοσυγκρασία. Εφόσον μάλιστα διαπίστωσε ότι έχει σημαντική αποτελεσματικότητα στα ζώα, εξασκεί το επάγγελμα του ομοιοπαθητικού κτηνιάτρου με μεγάλη ευχαρίστηση.

Δημάκος Βασίλης
Εκπαιδευόμενος κριτής FIFE

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής. Είναι εκπαιδευόμενος κριτής μορφολογίας γάτας της FIFE στις κατηγορίες 3 & 4 . Έχει σπουδάσει οικονομικά και εργάζεται σε μια Ναυτιλιακή εταιρεία ως υπεύθυνος λογιστηρίου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά καθώς επίσης και πολύ καλά Ισπανικά. Είναι εκτροφέας γάτας από το 2008 και πιο συγκεκριμένα της φυλής SPHYNX.
Επίσης, είναι μέλος της ομοσπονδίας FNFR (FEDERATIA NATIONALA FELINOLIGICA ROMANA) και του club STARCATZ που είναι μέλη της FIFE (FEDERATION INTERNATIONALE FELINE). Τέλος, ο Βασίλης Δημάκος είναι πρώην μέλος του ΕΟΓ (Ελληνικός Όμιλος γάτας) και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΓ ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση 3 Διεθνών εκθέσεων στην χώρα μας στα 2 έτη της παραμονής του στον Όμιλο.

Καλφοπούλου Ίρις
Δημοσιογράφος

Η Ίρις Καλφοπούλου πρώτα γαύγισε και νιαούρισε και μετά είπε «μαμά». Από μικρή έσωζε ότι αδέσποτο ζωάκι έβρισκε. Η “συλλογή” της μετράει περιστέρια, κουτάβια, γάτες, ινδικά χοιρίδια, χελωνάκια, σκατζόχοιρους και ένα αδέσποτο… παγόνι. Κάθε Σάββατο πρωί από τις 10:00 έως τις 11:00, από τη συχνότητα του Αθήνα 98,4 και την εκπομπή: «Σαν τον σκύλο με τη γάτα», η Ίρις και η αδελφή της Κατερίνα, δίνουν συμβουλές και λύσεις για μια αρμονική συγκατοίκηση με τα αγαπημένα μας τετράποδα. Η Ίρις, είναι μέλος σε πολλά φιλοζωικά σωματεία και ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων. Από το 2009 ασχολήθηκε ενεργά με το παράνομο εμπόριο ζώων στην Ελλάδα. Μοιράζεται το σπίτι της με 5 γάτους και 1 σκύλο, που δεν τα αποχωρίζεται ποτέ.

Κανάκη Ελένη
Κτηνίατρος

Η Ελένη Κανάκη είναι Κτηνίατρος, απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για 7 χρόνια στο τμήμα ενημέρωσης κτηνιατρικών φαρμάκων σε Ελληνική Φαρμακευτική εταιρεία και τα τελευταία 7 χρόνια είναι Μarketing Manager στη Ceva Ελλάς για τα Ζώα Συντροφιάς. Εκτός των άλλων, ασχολείται με τις φερομόνες και τα οφέλη τους κατά τη χρήση τόσο στο σκύλο όσο και στη γάτα και με τα Cat Friendly Clinic ιατρεία. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας της ιατρικής της γάτας της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, μιας επιστημονικής ομάδας που ασχολείται με τη συμπεριφορά και τις πιο συχνές παθήσεις της γάτας. Επίσης είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς.

Καραουλάνη Νανά
Κτηνίατρος, MSc Systems Biology

Η Νανά Καραουλάνη είναι κτηνίατρος, απόφοιτος της Κτηνιατρικής σχόλης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πολυετή πείρα στον χώρο της υγείας των μικρών ζώων και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκπαιδεύσεις, συνέδρια και σεμινάρια. Επί του παρόντος εργάζεται στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Κολοβού Κυριακή
Γεωπόνος

Η Κυριακή Κολοβού είναι Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 1999 στον τομέα ενημέρωσης, ως σύμβουλος διατροφής των ζώων συντροφιάς. Tα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ως Scientific Communication Trainer στην εταιρία Royal Canin. Λατρεύει όλα τα ζώα και έχει αδυναμία στα κατοικίδια. Είναι κηδεμόνας ενός γάτου 11 χρονών, του Οδυσσέα.

Κουλουμπής Xάρης
Κηδεμόνας γατών Νορβηγικού Δάσους & Ρωσικών Μπλέ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής.
Εργάζεται σε μια μεγάλη εκτυπωτική εταιρεία σαν client service. Είναι εκτροφέας γάτας από το 2012 και πιο συγκεκριμένα της φυλής Russian Blue. Είναι μέλος της ομοσπονδίας FPL (FELIS POLONIA) και του club EKKR που είναι μέλη της FIFE (FEDERATION INTERNATIONALE FELINE) καθώς και πρώην μέλος του ΕΟΓ (Ελληνικός Όμιλος γάτας) και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΓ ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση 3 Διεθνών εκθέσεων στην χώρα μας στα 2 έτη της παραμονής του στον Όμιλο. Τέλος, έχει επιτελέσει αμέτρητες φορές βοηθός κριτή σε εκθέσεις και αυτό τον έχει βοηθήσει, ώστε να ξέρει πώς πρέπει να παρουσιάζεται το κάθε ζώο, ώστε να αναδειχθεί άρτια η ομορφιά του.

Κουτίνας Χρήστος
Κτηνίατρος

Ο Χρήστος Κουτίνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Εισήχθη πρώτος στην Ελλάδα στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει εκπαιδευθεί στην κτηνιατρική καρδιολογία κατά τη διάρκεια των δύο εκπαιδευτικών του αδειών / μετεκπαιδεύσεων (ΗΠΑ και Ισραήλ). Τα τελευταία 15 χρόνια ασκεί και διδάσκει την Καρδιολογία των Ζώων Συντροφιάς σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Λάζου-Γιαλαμά Ελένη
Κτηνίατρος, MPh

Η Ελένη Λάζου-Γιαλαμά εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2006 από όπου και αποφοίτησε το 2011. Έχει εργαστεί σε ιατρείο, καθώς και σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες σε θέσεις τεχνικής υποστήριξης, επικοινωνίας & marketing. Παράλληλα με την εργασία της, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Εργάζεται ως Κτηνίατρος & Υπεύθυνη Επιστημονικής Ενημέρωσης στη Royal Canin Hellas εδώ και 7 χρόνια και ασχολείται με τη διατροφή των ζώων συντροφιάς. Επίσης, είναι μέλος της ομάδας εργασίας της ιατρικής της γάτας της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας. Τέλος, από το 2009 παρακολουθεί τακτικά τα κτηνιατρικά συνέδρια και τις ημερίδες, ενώ σε κάποια από αυτά έχει συμμετάσχει κι ως ομιλήτρια.

Νικολαΐδου Ευδοκία
Ψυχολόγος Α.Π.Θ. – Ψυχοθεραπεύτρια

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας. Εκπαιδεύτηκε και εφαρμόζει μεθόδους της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και της Ψυχοδυναμικής προσέγγισης.
Από το 2008 διατηρεί το ιδιωτικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας inVivo ασκώντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και παιδιά. Συνεργάζεται με διάφορους φορείς για την υλοποίηση ενημερωτικών ομιλιών και εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με διάφορους φορείς και σωματεία σχετικά με τα ευεργετικά οφέλη των κατοικίδιων και συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής Themis Fousias K9 και της σχολής Nina Service Dogs.
Διαθέτει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα αρθρογραφώντας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις i-write το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο “Ποιος είμαι εγώ, παππού;” μαζί με τις συγγραφείς Κωνσταντίνα Καραγκιόζη και Πετρίνα Μαργαριτίδου. Έχει συμμετάσχει συγγραφικά σε διάφορα επιστημονικά βιβλία όπως: “Νοητικές Ασκήσεις” από τις εκδόσεις i-write, “Ψυχοεκπαίδευση Οικογενειών Ατόμων Τρίτης Ηλικίας”, “Δοκιμασίες και Κριτήρια για την εκτίμηση των εγκεφαλικών δυσλειτουργιών”, “Εφαρμοσμένα Θέματα Παθολογικού Γήρατος” κ.ά.
Διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις σε έγκριτα και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει σε διάφορα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια σε πανελλήνιο, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το 2014 σε συνεργασία μαζί με τις συναδέλφους της -Κωνσταντίνα Καραγκιόζη και Πετρίνα Μαργαριτίδου- απέσπασε το 2ο Παγκόσμιο Βραβείο (Best Runner up project | 2nd ADI – MetLife Foundation Awards for Best Dementia Care Education Projects) από την Παγκόσμια Εταιρεία Alzheimer (ADI) για τη δράση «Ποιος είμαι εγώ, παππού;» που απευθύνεται σε εγγόνια ανθρώπων με άνοια.

Ντεβέ Μαρία
Κτηνίατρος

Ονομάζομαι Μαρία Ντεβέ και είμαι κτηνίατρος με έδρα το Περιστέρι όπου γενήθηκα και μεγάλωσα. Είμαι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και από το 2003 διατηρώ ιδιωτικό Ιατρείο Μικρών Ζώων στην πόλη μου με κύρια κατεύθυνση την παθολογία και τη χειρουργική μαλακών μορίων στα ζώα συντροφιάς.
Από το 1997 εώς σήμερα έχω παρακολουθήσει πλήθος Πανελληνίων Κτηνιατρικών Συνεδρίων, Συμποσίων και Επιστημονικών Ημερίδων. Το 2007 ταξίδεψα μέχρι το Σιδνεϋ της Αυυστραλίας για το Παγκόσμιο Συνέδριο Μικρών Ζώων.
Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς και της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος.
Υπήρξα αρθρογράφος αρχικά στην έντυπη και αργότερα στην ηλεκτρονική μορφή του περιοδικου Δυτικές Ματιές. Επιπλέον έχω διατελέσει επιστημονική σύμβουλος από το 2012 έως το 2015 σε εκθέσεις του Ελληνικού Ομίλου Γάτας.
Την τρέχουσα περίοδο συμμετέχω στο πρόγραμμα NanoVacLeish του Ινστιτούτου Pasteur που αφορά την ανάπτυξη πεπτιδικών νανοεμβολίων κατά της Λεϊσμανίασης.

Σαρτζετάκη Φλώρα
Groomer

Ονομάζομαι Σαρτζετάκη Φλώρα και απασχολούμε στον χώρο καλλωπισμού κατοικίδων ζώων. Η μεγάλη μου αγάπη για τα ζώα με ώθησε το 2004 να παρακολουθήσω ένα πρόγραμμα Veterinary technician από την Αγγλία για να μπορώ να έχω να έχω μια πιο ολοκληρωμένη μόρφωση γύρω από τα ζώα πριν μεταβώ στον χώρο του Grooming. Σπούδασα στην Αμερική στην σχολή International College of Pet Careers, California School of Pet Grooming, οπού αποφοίτησα σαν αριστούχος το 2005. Παρέμεινα να εργαστώ στην Αμερική για άλλους 6 μήνες για μεγαλύτερη ακόμα εμπειρία στον χώρο του εξωτερικού. Ερχόμενη στην Ελλάδα προσπάθησα να εντάξω το πρόγραμμα διδασκαλίας μου στον Ελληνικό χώρο του κατοικίδιου. Φτιάχνοντας το κομμωτήριο μου και αργότερα ιδρύοντας την σχολή μου στον ίδιο χώρο ξεκινήσαμε μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση του pet grooming. Εκπαιδεύουμε τον κάθε «μαθητή» με αληθινές συνθήκες εργασίας και προσπαθώντας να καλύψουμε τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά δουλεύουμε μαζί τους για να τους προετοιμάσουμε για τις καθημερινές συνθήκες εργασίας.

Με εξειδίκευση πάνω στις γάτες που αγαπάω ιδιαιτέρως διδάσκω και τους μαθητές μου τρόπους να εντάσσουν το grooming της γάτας στα καταστήματα τους. Εξειδίκευση που θα βοηθάει στην προσφορά μεγαλύτερων επιλογών σε έναν τομέα που λίγο αγγίζουν, την περιποίηση της γάτας.

Σβανιάς Μιλτιάδης
Κτηνίατρος

Ονομάζομαι Σβανιάς Μιλτιάδης και αποφοίτησα από την κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιατρείο μου στη Πετρούπολη Αττικής από το 1996 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην δερματολογία.Είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας.Έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, σε κάποια από αυτά ως ομιλητής ή ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά, την Πένυ που είναι φοιτήτρια στην κτηνιατρική και τον Κρίτωνα.

Σόκαλη Φοίβη
Κτηνίατρος

Η κτηνίατρος Φοίβη Σόκαλη ([email protected]) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα.
Εξάσκησε την αλλοπαθητική κτηνιατρική για 17 χρόνια σε ζώα συντροφιάς και παραγωγικά.
Είναι απόφοιτος και μέλος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας και της Ευρωπαικής Ομοιοπαθητικής επιτροπής (ECH), και πλέον εξασκεί σχεδόν αποκλειστικά την ομοιοπαθητική κτηνιατρική στα ζώα συντροφιάς. Στην σελίδα της FB: Ομοιοπαθητική Κτηνιατρική Veterinary Homeopathy παρουσιάζει ομοιοπαθητικά περιστατικά από την κλινική της εμπειρία. Γράφει άρθρα και ετοιμάζει ένα βιβλίο κτηνιατρικής ομοιοπαθητικής το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα απευθύνεται τόσο σε κτηνιάτρους όσο και σε ιδιοκτήτες ζώων.
Το αγαπημένο της χόμπυ είναι η ενασχόληση με την φύση, την κομποστοποίηση, την φυσική καλλιέργεια και την περμακουλτούρα. Επίσης της αρέσουν πολύ τα ταξίδια.

Σταυρόπουλος Βασίλειος
Κτηνίατρος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Αποφοίτησα από την κτηνιατρική σχολή Α.Π.Θ., με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χειρουργική μαλακών μορίων και στην ορθοπεδική στα ζώα συντροφιάς.
Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι σε κτηνιατρική κλινική στην Αγγλία.

Τσακανίκας Βασίλειος
Ζωοτέχνης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο. Είμαι απόφοιτος της σχολής Γεωπονίας , του τμήματος ζωικής παραγωγής στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και έχω κάνει εξειδίκευση στο Ινστιτούτο Μαιευτικής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Εργάζομαι στον τομέα των μικρών ζώων και των κτηνιατρικών φαρμάκων από το 2009 και αυτή τη στιγμή ως σύμβουλος πωλήσεων στην Petline Α.Ε.
Είμαι κηδεμόνας τριών αρσενικών γάτων και ενός θηλυκού σκύλου.

Γιόλα Μπαργούλη και Κωνσταντίνος Στάρης
Κτηνίατροι

H Γιόλα Μπαργούλη και ο Κωνσταντίνος Στάρης, είναι οι δημιουργοί του blog thevetcouple.com που ασχολείται με θέματα που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τη φροντίδα, κλπ, τόσο σκύλων όσο και γάτων.

Η Γιόλα & ο Κωνσταντίνος είναι κτηνίατροι, απόφοιτοι της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εκτός από τις βασικές σπουδές έχουν πραγματοποιήσει και πολλές μεταπτυχιακές σπουδές και μετεκπαιδεύσεις. Τους ενώνει η κοινή οικογενειακή ζωή, τα δύο παιδιά τους, τα τέσσερα κατοικίδιά τους και η κοινή αγάπη για τα ζώα.

Για χρήσιμες συμβουλές και άρθρα μπορείτε να γίνετε μέλη του TheVetCoupleBlog Facebook Group ή συνδρομητές στο TheVetCouple Youtube κανάλι.

Με την ευγενική χορηγία

Χορηγός Επικοινωνίας

Για να λαμβάνετε αυτόματα το περιοδικό μας ηλεκτρονικά παρακαλούμε βάλτε το email σας .